top of page
  • Cemal DEMİR

Hibrit Mustang İçin Hazır Olun


Henüz 2.3 Ecoboost Mustang fikrine alışamadan Ford, Mustang de dahil olmak üzere 2020’ye kadar tüm ürün gamını elektrikli motorlarla süsleyeceğini açıkladı.

Performanslı hibrit otomobiller yeni bir şey değil, fakat en ucuzu şu an için 720 bin TL’lik fiyat etiketiyle BMW i8. Ford, Amerika’da halkın süper aracı olan Mustang’i 2020’de hibrit bir güç ünitesiyle piyasaya süreceklerini açıkladı.

Ford CEO’su Mark Fields, Mustang’in şu anki üretim tesisi olan Flat Rock’ta yaptığı basın toplantısında Ford’un geleceğiyle ilgili bir takım önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca Fields, önümüzdeki 5 yıl içinde içinde Amerika’nın yıllardır yeri sarsılmaz pickup’ı F-150’nin hibrit versiyonun ve 500 km menzilli tam elektrikli bir SUV'un bulunduğu 13 elektrikli ve hibrit aracın 2020’yle birlikte piyasaya çıkacağını belirtti.

Ford, Mustang hibritin, hali hazırda satılmakta olan V8 motorlu versiyondan bariz daha güçlü olacağının ve düşük devirlerden itibaren daha yüksek tork sunacağının sözünü veriyor. Mustang hibrit 2020’yle birlikte Kuzey Amerika pazarına sürülecek fakat Avrupa pazarı için kesin bir şey söylemek söz konusu değil.

F-150 de 2020’de üretime geçecek ve ilginç bir özellik olarak şantiye yerlerinde vs. mobil jeneratör olarak kullanılabilecek. Ford bunun dışında F-150’nin daha yüksek çekiş ve yükleme kapasitesine sahip olacak.

Bunların dışında, Ford, dün şehirlerde trafik sıkıntısını azaltmaya yarayacak otomobil paylaşım programında kullanmak üzere, otonom otomobil tasarladığına dair açıklamalarda bulundu. Bu büyük ölçekli otonom projenin yanında, hibrit polis araçları ve Avrupa pazarı için üretilen plug-in Transit Custom, 2021’de piyasaya sürülecek.

Bu yeni elektrikli otomobilleri üretmek için, Ford, Meksika'da 1.6 milyar Dolar harcayarak kurmayı planladıkları fabrikayı iptal ederek, Flat Rock’a 700 milyon Dolar yatırım yapacaklarını ve 700 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Bu karara, yeni seçimle gelen Amerikan başkanı Trump'ın dış politikasının şimdiden özel sektörde oluşturduğu yansımalarının bir sonucu da diyebiliriz. Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page