top of page
  • Cemal DEMİR

Tesla Savaşçısı, Faraday Hakkında Bilmeniz Gereken 6 Şey


Faraday Future, adından da anlaşılacağı üzere, son zamanlarda çokça ortaya çıkmaya başlayan, Tesla'nın başarısını taklit etmeye çalışan birçok yeni elektrikli otomobil girişiminden biri.

Peki Tesla bu ucube görünümlü otomobil için endişelenmeli mi? Cevap kesinlikle büyük bir EVET!

Amerikan şirket işe başladığından beri gözden ırak çalışmalarını sürdürüyordu. Fakat şirketin il seri üretim aracı FF 91 şirketin ayrıca merkezi olan Las Vegas’taki tüketici elektroniği fuarında sergilendi.

İşte Faraday Future FF 91 hakkında bilmeniz gereken altı bilgi:

1. Tesla’dan daha hızlı

Faraday Future, FF 91’in 0’dan 100km/sa’e 2,39 saniyede ulaşabildiğini iddia ediyor. Aynı şekilde Tesla P100D Ludicrous Modunda, 0-100’ünü 2.6 saniyede tamamlayabiliyor. Aslında bu süre ayrıca FF 91 dünyanın en iyi hızlanabilen seri üretim otomobili olacağı anlamına da geliyor. Faraday Future aracın süper otomobil dinamiklerine ve performansına sahip olacağını belirtiyor.

Videoda geçen son cümle tüyleri diken diken ediyor: 1,1g bu araç yer çekiminden daha hızlı!

2. Akıllara Durgunluk Veren Gücü

FF91’in enerjisini 130-kwsa’lık batarya paketi sağlıyor. Bu paketi, seri üretim bir otomobilde kullanılan en yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmasının yanında en büyük paketi olacak. Otomobilde birden çok elektrik motoruyla birlikte 1050 beygir güç çıkışına ve 1800Nm torka sahip.

3. Tesla’dan fazla menzil

Faraday Future FF 91’in tek şarjla 600 kilometrelik menzile sahip olacağını söylüyor. Bu en yakın rakibi olan Tesla P100D’den bile 100 km fazla menzili olması anlamına geliyor.

4. Otonom sürüş yeteneği olacak

FF 91, otonom veya sürücü tarafından kontrol edilebilecek. 10 kamera, 13 radar, 12 ultrasonik sensor ve çevrenin 3 boyutlu görüntüsünü çıkaran saklanabilir LIDAR tarayıcıya sahip olacak. Faraday Future, bir otomobilde bulunan en kapsamlı bir sensor sistemini içerdiğini söylüyor. Bu sistemi kullanarak araç içinde kimse olmadan kendi park yerini bulup park edebilecek.

5. Bağlanabilirlik Önemli

Faraday Future, şu ana kadar üretilmiş en çevrimiçi otomobil olduğunu söylüyor. Sürücüler hangi cihaza veya işletim sistemine sahip olduğu fark etmeksizin, araç üstünde her türlü veriye erişebilecek. Bu sayede otomobil, sürücünün akıllı telefonunun, bilgisayarının veya tabletinin bir uzantısı durumuna gelecek. FF 91 geleneksel bir anahtara sahip olmayacak. Sürücüler Bluetooth’lu cihazlarını açıp, otomobili kişiselleştirebilecekler. Otomobil, sürücünün tercihlerini öğrenip ona adapte olabilecek ve araçta dahili wifi erişim noktaları bulunacak.

6. Seri Üretimi 2018’de Başlıyor

İnsanlar şimdiden Faraday Future FF 91 için rezervasyon yapabiliyor. İlgilenen insanlar 5.000 Dolarlık iade edilebilir depozito karşılığında sadece 300 adet üretilecek olan limited edition modellerinden birini rezerve edebilirsiniz. Standart, öncelikli olmayan rezervasyonlarsa depozitosuz yapılabiliyor. Şirket FF 91’in 2018’de geleceğini açıkladı. Fakat, çoğu kişi çalışanların ayrılması, seri üretimdeki ve finansal sorunlar gibi yüzleştiği bir çok problemden dolayı Faraday’ın takvim konusunda şüpheci.

En çarpıcı olanı en sona sakladık. Otokılavuz'u takipte kalmanız dileğiyle, iyi seyirler.

Görseller:

bottom of page