top of page
  • Alkım ADSIZ

Ferrari Motorlu Toyota GT-86’nın Lastiklerinden Çıkan Dumana Bakın!!


O bir yılan, hayır o bir yengeç, hayır bu makine, yeryüzündeki ‘en kötü’ drift aracı.

NASCAR V8 motorlu Lexus LFA'nın insanlığın en çılgın drift aracı olduğunu düşünüyordum bir zamanlar. Fakat geçenlerde Ryan Tuerck ve bir köyü dolduracak kadar büyük bir ekip, Ferrari 458'den söktükleri bir V8 ile bir Toyota GT86’yi SWAP’ladılar. Sonrasında ise bu araçla bir Ferrari 458’in etrafında döndüler. Bu da 458’in gerçekten iyi bir fikir olduğunu kanıtlıyor.

Aslında Ryan Tuerck, Otokılavuz’a hiç de yabancı bir isim değil. Ekibiyle ve M3’üyle yaptığı inanılmaz hareketler de gözümüzün önünden hala gitmiyor. Ryan'a 800 beygirlik E92'si bile yeterince zevk vermemiş olacak ki böylesine ilginç ve orjinal bir işe soyunmuş.

Bu cehennem makinesinin sesi standart bir Toyota 86’dan kat ve kat daha güzel; drift yapışı ise hayal edemeyeceğiniz cinsten. Aracın arkasındaki mühendislik ise en az kendisi kadar ilgi çekici. Bir 458’in motorunu bu araçla birleştirmek gerçekten yaratıcı olmuş. Bu şeyin ne kadar çılgın olduğunu görmek için yakından görmelisiniz.

Ancak takımın, bu çılgın GT86 çılgın açılarda drift yaparken mükemmel kareler sergilemesi ve bir Ferrari’den beklenenden çok daha güzel sesler çıkarması için California'nın Willow Springs Yarış Pistine gitme zamanı geldi. Subaru parçaları olmayan bir Toyota olsa bile. En klas videolar için Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page