top of page
  • Cemal DEMİR

Audi, Q8’le Komşularına Boy Gösterisi Yapıyor


Alman üreticinin SUV kervanının en üstüne oturacak olan Audi Q8 konsepti, Detroit Otomobil Fuarında örtüsünü açtı.

Q8, Audi’nin ilk “coupe SUV”u olacak ve 2018’de seri üretime girecek. Güçlü duruşu, çerçevesiz pencereleri, devasa radyatör ızgarası, fütüristik görünümlü farları ve keskin dizaynıyla, Q8 konsepti rakiplerine korku salmaya hazırlanıyor. Ve eğimli tavanına rağmen Audi, arkadaki yolcular için yeterli baş ve omuz mesafesinin bulunacağının sözünü veriyor.

Audi Q8 konsepti, plug-in hibrit sistemine sahip ve toplamda 442 beygir ve 700Nm torka sahip. Güç dört tekere, sekiz ileri triptonik vites kutusuyla iletiliyor. İçten yanmalı motor, 3.0 litre V6’dan 245 beygir ve 500Nm tork üretiyor. Q8’in batarya kapasitesi 17.9kWh ve bu sayede sadece elektrikle 60km menzile sahip. Toplam menzilin ise 1000km’den fazla olduğu söyleniyor.

Araç, 0-100’ünü 5.4 saniyede tamamlarken, saatte 250km hıza ulaşabiliyor. Audi, aracın karma tüketimde 100km’de 2.8 litreyle yetindiğini iddia ediyor. Tork vektörleme, adaptif havalı süspansiyon, cömert güç çıkışı ve farklı sürüş modlarıyla, Audi verimliliğin yanında dinamik bir sürüş de vaat ediyor.

Elbette, Q8 “Virtual Kokpit”in uzatılmış versiyonuyla gelecek. Geliştirilmiş gerçekliğiyle ise head-up ekranı bu üst düzey kokpite eşlik edecek. Bunun yanında Q8’in bir milyon pikselden fazla lazeri var. Bu lazerler uzun ve kısa farlar için kullanılıyor

360 litrelik bagaj hacmiyle, Audi Q8 Konsepti 4 kişi ve çantaları için yeterli yer var. Ayrıca konsept, tüm bağlanabilirlik, otonom sürüş, güvenlik ve sürücü asistanlarına sahip olacak. İç mekana geçince, hoş bir kabin yaratmak için dokuları ve renkleri karıştırılmış ve yüzeylerin çoğu kapasitif dokunmatik ekranlardan oluşuyor bu da göğüse düğmelerden arınmış, temiz bir görünüm veriyor.

Q8’in seri üretim modelinin örtüsü 2018’in başlarına doğru kaldırılıp satışa sunulması bekleniyor. Konseptte kullanılan teknolojiler çoğunlukla yol versiyonuna nakledilecek olsa da bir kademe daha az çekici bir tarzı olacağı kesin. Sevindirici haber şu ki, 2018’de büyük bir SUV almayı düşünüp Bentley Bentayga ya da Lamborghini Urus almaya gücü yetmeyen vatandaşlarımız daha yavaş olsa da, daha uygun bir fiyata Q8 veya BMW X7 arasında seçim yapabilecekler. Dünya fuarlarından daha fazla haber için Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page