top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Türk Havayollarının Yüksek Teknolojili Buz Çözme Tekniği


Türk zekası göklerde de iş başında. Kanattaki buzlanmayı pratik bir yöntemle çözen teknisyen dünya basınının diline düşdü.

Şiddetli kar yağışı ve buzlanma havalanmaya ya da inmeye çalışan uçaklar için en korkutucu durumlardan. Ne yazık ki bu durumlar geçtiğimiz gün Türk Hava Yolları'nın da başına geldi ve sorunun çözümüne oldukça pratik ve bir o kadar da komik bir teknik uygulandı.

Kış son zamanlarda Türkiye'ye maalesef çok nazik davranmadı. Aralıksız devam eden kar yağışı üstüne soğuk havanın eklenmesiyle buzlanmaya sebep oldu.

Reuters'tan gelen bilgilere göre Türk Hava Yolları dün geceki uçuşlarını hava şartları düzelene kadar iptal etti. Siz bu yazıyı okurken fotoğrafta her şey normalmiş gibi görünüyor ancak durum o an için çok farklıydı. Bir yolcunun çektiği bu görüntülerde, buzlanmaya edilen müdaheleyi gördükten sonra ufak bir gerginlik yaşadığını anlayabilirsiniz. Ardından bu gerginliğini aşmış olmalı ki bir tweetinde esprili bir şekilde olayla dalga geçmiş.

İzlediğiniz videoda hava alanı teknisyenleri ellerindeki şişeyle su dökerek kanatların buzunu çözmeye çalışıyorlar. Uçuşun başarıyla tamamlanması bize uygulanan metodun başarılı olduğunu gösteriyor. Bize de bu pratik zekalı teknikerleri tebrik etmek düşüyor. Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page