top of page
  • Yazarın fotoğrafıdemircemal

Ateşli Bir Toyota Yaris Artık Hayal Değil


Toyota, Ford Fiesta ST’nin karşısına 210 beygirlik bir Yaris çıkarıyor ve bu gerçek.

Siz de benim gibi sürmek istediğiniz otomobillerin listesini yapan biriyseniz, Toyota Yaris yüksek ihtimalle listenizin en altlarındadır, tabi eğer listedeyse. Fakat standart araç her ne kadar çok durgun olsa da, Toyota, Yarisin ateşli bir versiyonunun geleceğini resmi olarak müjdeledi. Bu yüksek performanslı hatchbacki ise gelecek yılın başlarına doğru yollarda görebileceğiz.

Aslında bu açıklama bizim için çok da sürpriz olmadı, zira Eylül ayında Toyota’nın WRC türevi olan bir Ford Focus ST rakibi çıkarabileceğini duymuştuk. Geçtiğimiz aysa, Toyota Avrupa Twitter üzerinden aracın konsept çizimlerini paylaştı. Bugün ise otomobil üreticisi, bu yarışçı otomobilin fotoğraflarını yayınladı ve görünüşe göre bu araç Yaris tabii ki çok daha ateşli.

Gerçek hikaye elbette kaputun altında. Toyota otomobilin en az 210 beygir güç üreteceğini söyledi. Yani gelecek versiyon Fiesta ST’de de beklenen güç değeri civarında. Hatta normal bir Yaris’in iki katı gücünde olduğunu düşünmeniz size daha fazla yardımcı olacaktır.

Bunun dışında araçta konfor ve yol tutuşu arttırmak için birçok teknik modifikasyon yapıldığı da söyleniyor. Bu Yaris için mutlaka iyi olacak çünkü standart Yaris’te bunların her ikisini de bulmak zor.

Bu ateşli Yaris’in örtüsü ise Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarında kaldırılacak.

bottom of page