top of page
  • Alkım ADSIZ

Infiniti QX50 Konsepti Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi


Infiniti'nin gelecekteki lüks SUV'u, QX50 konsepti, çıkışını 2017 Detroit Otomobil Fuarında yaptı. İşte bu uzaydan gelmiş otomobil hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi.

1.İnanılmaz Havalı

Infiniti QX50 konsepti dıştan oldukça kusursuz gözükse de, asıl göz kamaştırıcı nokta teknolojisi olacak. Tasarım, geçtiğimiz yıl QX Sport Inspiration adındaki konsept otomobilinin evrim geçirmiş versiyonu, bu yüzden uzun bir bekleme süresi yaşamayacağız. Yeni nesil QX50 ve QX Sport Inspiration birbirine çok benzerse şaşırmamak gerek.

QX50 Sport Concept, düzgün kaslı dış tasarımı, geniş duruşu, devasa radyatör ızgarası ve güzel oranları ile Infiniti'nin "Powerful Elegance" tasarım dilini benimseyen en son otomobili. Kullanılan boya, normalden üç kat daha fazla metal taneciği kullanılması sayesinde çok çekici bir parlaklığa sahip, ancak seri üretimde kullanılma ihtimali düşük görünüyor.

2.İleri Teknoloji Motor

Ancak asıl büyük haber bunlar değil. QX50 piyasaya çıktığında, markanın yeni değişken sıkıştırmalı oranlı ve turboşarlı motorunu kullanan olan ilk otomobil olacak. Infiniti QX50 Konseptinde, motor crossover’ın boyutlarına ve dört tekerlekten çekiş sistemine başarılı bir şekilde yerleştirilmiş. Basitçe söylemek gerekirse, bu 2.0 litrelik dört silindirli motor, güç ve verimlilik dizel motora alternatif olarak sunmak için otomatik olarak farklı sürüş koşullarına adapte oluyor.

İşin sırrı motorun sıkışma oranının diğerleri gibi sabit olmamasında yatıyor. Genellikle düşük sıkıştırma oranları yüksek performanslı motorlarda kullanılırken; yüksek sıkıştırma oranları verimli motorlarda kullanılır. Fakat görünen o ki bu motor her ikisini de yapabilecek.

Motor 2018'de seri üretime girdiğinde, Infiniti dört silindirli bir motordan ile V6 seviyesinde güç vaat ediyor. Infiniti yakın güç çıkışı olan V6'lara oranla yüzde 27 daha verimli olacağını söylüyor.

3. İç Dizayn Büyüleyici

Infiniti QX50 Konseptinin içi en az dış görünümü kadar şık. Fakat bu hoş görüntü işlevsellikten feragat edileceği anlamına gelmiyor. Aksine iç mekan ferah olacak ve sürücüye yüksek görüş açısı sunacak. İnfiniti aynı zamanda geniş bir bagaj hacmi de vaat ediyor.

Üç renkli koltukları kaplayan beyaz deri ve içlerine dikilmiş ilginç kapitone desenine sahip kapı panelleri ile aracın içi modern ve çekici görünüyor. Infiniti, otantik, birinci sınıf materyallerin ve farklı dokuların (örneğin açık gözenekli ahşap) kullanıldığını ve el yapımı hissettiren bir şekilde bir araya getirildiğini söylüyor.

Infiniti, müşterilerin iç mekanlarını nasıl yapılandıracağına karar verirken sınırlı kalmayacaklarını zira yakın zamanda iç mekan için birçok seçeneğin sunulacağını göstermek için bu konsepti kullanıyor. Ayrıca geniş bir dokunmatik ekranla aydınlatılan yeni bilgi-eğlence sistemi ve arayüzü de konseptle birilikte ilk defa tanıtıldı.

4. Otonom Sürüş Teknolojisine Sahip Olacak

İnfiniti QX50 Konsepti, otomobil üreticisinin yeni otomatik sürüş teknolojisini de içeren ilk otomobil. Infiniti, sistemin olayları önceden tahmin eden güvenlik odaklı bir yaklaşım sergileyeceğini belirtse de, kontrol çoğunlukla sürücüye ait olacağına dikkat çekiyor.

İnfiniti hali hazırda gelişmiş sürüş asistanı ve güvenlik teknolojilerine sahip bu yüzden bu yeni teknoloji eski sistemin üzerine inşa edildi. Birkaç lazer, radar ve kamera sayesinde çevresinde olan biteni algılayabilen araç, oluşacak durumlara hızlı bir şekilde tepki verebiliyor. Ve sistem seri üretime sürülecek otomobillerde daha da geliştirilecek.

5. Sadece Çılgın Bir Konsept Değil

Infiniti şuan yeni nesil Qx50 yi geliştirmekte ve seri üretime hazırlamakta. 2018’in başlarına doğru yollara çıkacak otomobilin örtüsünün kaldırılması bekleniyor. Yollara çıktığında QX50, BMW X5, Cadillac XT5 ve Lexus RX gibi lüks SUV’larala sıkı rekabet edeceği kesin.

Infiniti marka olarak söylediğini yapar bu yüzden tıpkı vaat ettikleri arabayla karşılaşırsınız. Infiniti’nin yönetici tasarım direktörü Alfonso Albaisa, dış tasarımın neredeyse yüzde 90'ının üretim modeline geçeceğini ve iç mekanın bile seri üretim modeline oldukça yakın olduğunu doğruladı. Bu da işin en güzel yanı.

Böyle her yönüyle çılgın bir SUV’u kim yollarda görmek istemez ki? Daha çılgın otomobiller için Otokılavuz’u takipte kalın.

Kaynak: autoguide.com

bottom of page