top of page
  • Cemal DEMİR

Motora Yağ Yerine Coca-Cola Koyarsak Ne Olur?


Motor yağı yerine Coca Cola koymak elbette çok saçma bir fikir, fakat ne kadar saçma?

Eğer saatlerinizi iyi yoldan israf etmek istiyorsanız, size YouTube’daki hidrolik pres kanalını ısrarla tavsiye ediyorum. Kanal hidrolik presle karbon fiberden, süspansiyon yayına hatta turboşarja kadar her şeyi parçaladığı videoları bulabilirsiniz. Açıkçası şu ana kadar turbo ezilince ne olur diye düşünmedim ama öğrendiğime memnunum.

Ancak, bu kanalın yapımcıları ayrıca Beyond the Press(presin ardında) adlı ikinci daha az bilinen bir kanala da sahipler. Kanal isminden de anlaşılacağı üzere, bu sefer işlere hidrolik pres dahil olmuyor, ama hâla sormadığınız soruları cevaplamaya devam ediyorlar. Otokılavuz’un Facebook sayfasında paylaştığımız fren diski patlatma videosundan sonra iyice işleri çığırından çıkarıp zavallı Fiesta’nın sağlam bir parçasını bırakmamaya kararlı yapımcılar, bu sefer de otomobilin motor yağı yerine Coca-Cola kullanarak, aracın ne kadar çalışabileceğini test ettiler.

Umarım aklı başında hiç kimse kolayı motor yağı için kabul edilebilir olarak düşünüp motor yağına katmaz. Fakat kabul etmelisiniz ki, motorun ne kadar çalışabileceğini siz de biraz merak ediyorsunuz. Patlayacak mı? Hararet mi yapacak? Yoksa şaşırılacak şekilde saatler boyu çalışacak mı? Öğrenmek için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz. Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page