top of page
  • Atahan TOPKÜL

Kıa’nın Yeni Kompakt SUV’u: Stonic


Kia’ nın CH-R, Juke ve HRV’ye rakip olacak kompakt SUV’u bu yılın başında geliyor ve sonunda bir ismi de var.

Koreli otomobil üreticisinin bildirdiğine göre Stonic isminin hakları alındı ve şirketin AR&GE merkezinde model üzerinde uzun bir süre çalışıldığı belirtildi. Kia Stonic, bazı casus fotoğrafçıların dünyanın birçok yerinde casus fotoğrafçılar tarafından test edilirken yakalandığı Hyundai’nin küçük SUV’unun yanında geliştirildi.

Araçlar Toyota CH-R, Honda HR-V ve Nissan Juke gibi diğer kompakt crossoverlar ile rekabet edecek. Her iki modelin de temel güç aktarma organı teknolojisini paylaşması bekleniyor ancak Kia ve Hyundai'nin diğer modellerinde olduğu gibi aralarında, içten dışa büyük ölçüde farklı olmaları bekleniyor.

Koreli otomobil üreticilerinin, dört çeker model sunacakları bilinmiyor, ancak kaputun altında küçük, yakıt tasarruflu turbo motorlar görmeyi umuyoruz.

Kia Stonic, Eylül ayındaki 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılacağı ve bu yılın başlarında veya önümüzdeki yılın başlarında bayilere yollanacağına dair söylentiler dolaşıyor. Aracın ABD'de, Los Angeles Auto Show'da da görünmesi bekleniyor.

Kia ve Hyundai’nin büyük başarılara imza attığı bu günlerde, kompakt SUV almak isteyenlerin kararını değiştirecek bir model olacak gibi duruyor. Kia’nın bu kompakt SUV’u ile ilgili daha fazla haber almak için Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page