top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Yeni Mustang Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Bilgi


Bu kızgın boğanın tasarımını sevenler de oldu, Mustang'e yakışmadığını söyleyen de! Peki ya değişen sadece dış tasarım mı? Sizin için yeni Mustang hakkında en önemli 7 bilgiyi derledik.

2018 Mustang’ın tasarımı her ne kadar eleştirilere maruz kalsa da dikkatle incelendiğinde ustaca değişiklikler yapıldığı anlaşılıyor. Kaslı şasi çizgisini bozmamış ancak teknoloji ve performans çok daha ilerilere taşınmış.

Arkadan itişli bu kas yığınında ihtiyacınız olan tüm ayrıntıları Otokılavuz ekibi olarak sizler için ayıkladık. Bu yıl içerisinde bayilerde Mustang’ı incelememiz mümkün olabilir.

1. Hoşçakal Altı Silindir!

Umarız Mustang’da altı silindire bağlı değilsinizdir; çünkü 2018 Mustang'larda altı silindir seçeneği sunulmayacak. Ford nedendir bilinmez, altı silindiri kısırlaştırma politikası izledi. Aracın ana motoru turboşarjlı dört silindirli olacak. Üzülmenize gerek yok sekiz silindir seçeneği hala bizimle.

Ayrıca, geçen hafta resmen teyit edilmiş bir hibrid Mustang var. Ancak 2020'de yeni nesil model ortaya çıkana kadar hibrit modeli görebileceğimizi düşünmüyoruz.

2. Daha Güçlü EcoBoost'un dört silindirli modelinden bahseden Ford, aşırı beslemeli motorun 2018'de yeni tork verisi ile geri döneceğini belirtti ancak daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı. Focus RS’de kullanılan 350 beygirlik motorun Mustang’da da kullanılacağını düşünmek heyecan verici. Ancak RS'deki kadar yüksek güç verisiyle sunulması düşük bir ihtimal. Her ne kadar bu düşüncelere sahip olsak da; Mustang, V6 Camaro ile rekabet edebilmek için EcoBoost motorunu 335 beygir ve 530 Nm tork değerlerine kadar ulaştırması kaçınılmaz.

Ford’un mevcut motorunu güçlendirmesini rakipleri hoş karşılamayacaktır. Çıta yükseldikçe ilerki modellerde düşük motor beklentisi olanlar da sadece hayal kırıklığı yaşayacaklar.

Her ne kadar küçük hacimli motor beklentisine girsek de bahsettiğimiz aracın Mustang olduğunu unutmayalım ve biraz da V8 motor hakkında konuşalım. ‘’To get one’’ sloganıyla üretilen Mustang’ın sekiz silindirli versiyonunun performansı kesinlikle üst düzey. Performansla doğru orantılı olarak vergi ve yakıt giderlerinin yükseldiğini de unutmamak gerek tabi.

Güç artışının daha yüksek bir sıkıştırma oranına ve Lexus motorlarında kullanılan D4S(hem port hem direk enjeksiyon) benzeri bir sistemin Mustang’a eklendiğini açıkladı.

3. Hız(x10)!

Motorun tüm gücünü tekerleklere iletmeye yardımcı olan yeni otomatik şanzıman, artık altı yerine on vitese sahip. Şanzıman, çoğu kişiyi şaşırtacak bir şekilde; Ford’un Amerikalı rakibi General Motors ortaklığı ile geliştirildi. Yeni şanzımanın performansı arttırıcı yakıtı ise azaltıcı yönde etki edeceği öngörülüyor. Şanzıman, sürücünün sürüş moduna bağlı olarak kendi geçişlerini düzenleyebilme özelliğine sahip. Bu canavarda F1 şanzıman detayı da atlanmamış. Bu sayede direksiyondan ellerinizi kaldırmadan rahat ve sarsıntısız şekilde vites değiştirmeniz mümkün.

Manuel şanzıman hayranlarının bu durumu kıskanmalarına hiç gerek yok. Manuel şanzıman, her iki motorun artan tork oranlarına cevap verebilmek için özel olarak üretilen yeni çift diskli debriyajla güçlendirildi.

4. Daha İyi Yol Tutuş

Yol tutuş Amerikan araçlarının yıllardır kanayan yarası. Bunun yüzünden biraz da viraj kabiliyeti üzerinde konuşsak hiç fena olmaz. Mustang’da şimdi standart olarak viraj performansı arttırmak için eskiden sadece Performans Paketinde gelen monotüp amortisörler kullanılacak.

Yeni Performans Paketi ise elektromanyetik amortisörlerin kullanıldığı MagneRide ile birlikte gelecek ve araca ciddi bir yol tutuş kabiliyeti kazandıracak. Bununla birlikte de "Mustang'ler düz yollar içindir" genellemesini Ford tarihe gömmek istiyor. Ford, bunun sürücünün otomobilinin sürüşünü özelleştirmesine ve optimize etmesine yardım edeceğini söylüyor. ⁠⁠⁠

5.Dijital Göstergeler

Ford, Mustang’ın kokpitinin omurgasında büyük bir değişikliğe gitmemiş. Hatta çoğu şeyin yerleşimi ve tasarımı şimdikilerle hemen hemen aynı. Audi’nin gelecekten gelmiş hissi veren 12.3 inç büyüklüğündeki dijital ekranı andıran ekran hariç tabi. Ekran, Normal, Sport ve Track modları arasında geçiş yapan üç farklı modla performansla ilgili bilgileri ön plana çıkaracak şekilde tasarlanmış.

6. Spoiler Uyarısı!

Mustang’ın yeni spoilerını fark ettiniz mi ? Spoiler adeta müşterileri kışkırtmak amacıyla tasarlanmış. Ford bu spoilerı opsiyonel olarak alıcısına sunuyor. Eğer beğenmediyseniz bagajınızın üstü boş durabilir. Aracın dışındaki diğer gözle görülür değişiklik ise ön tasarım. Araç, akıcı bir ön tasarım sayesinde genel olarak daha pürüzsüz bir görünüm kazanmış.

Gelelim aydınlatmalara… Aracın tüm aydınlatmaları LED teknolojisine sahip. Özellikle karanlıka çok şık görünen aydınlatmalar göz yormuyor. Spor otomobile uygun çizgiler içeren aydınlatmalar adeta Mustang’ın spor otomobil olduğunu kanıtlayacak şekilde dizayn edilmiş.

7. İşlevsel ve Havalı Egzozlar

Sürücüler diledikleri takdirde, daha önce sadece GT350'de sunulan çift modlu egzoz sistemini Mustang GT için de tercih edebilecekler. Çift modlu egzoz motorun sesini sevenler için son derece müthiş bir fırsat. Ayrıca, diğer taraftan sakin ve gürültüsüz bir yolculuk isteyenler için de aracın sesini kısabilecek özelliğe sahip.

Fiyatlandırma ve yakıt ekonomisi de dahil olmak üzere yeni 2018 Ford Mustang ile ilgili konuşacak çok şey var, bunların tamamı bu yıl içinde ayrıntılı olarak açıklanır açıklanmaz sizlerle payalaşacağız. Şimdilik fotoğrafların tadını çıkarın ve bu canavar için para biriktirmeye başlayın! Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page