top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Şimdiye Kadar Üretilen En Pahalı Rolls-Royce Phantom’lar!


Çin, Macau’da bulunan ‘’13 Hotels’’ 2 tanesi fazlasıyla özel olarak üretilen 30 adet Rolls-Royce Phantom’u filosuna ekleyecek.

Extra özel olarak üretilen iki otomobil, amiral gemisi görevi görecek. İçinde ve dışında 24 karat altın kaplamaya sahip olan bu iki araç, Rolls-Royce’un bugüne kadar ürettiği en pahalı otomobil olma özelliğine sahip. 30 aracın tamamı, milyar dolarlık şirket The 13 Holdings Limited’ın ortak başkanı Stephen Hung’un talimatlarıyla sipariş edildi. Bu sayede holdingin vizyonunun artacağı öngörülüyor.

İki özel otomobilin altın kaplanması için İngiliz otomobil üreticisi, Goodwood'taki Rolls-Royce Global Center of Excellence'deki Yüzey İşlem Merkezi'nde tamamen yeni ve alanında uzman kişilerden oluşan bir ekip kurdu. Bu profesyonel ekip boya işlemi sırasında herhangi bir kirlenme olmasını önlemek için kuruldu. Otomobillerin daha zarif görünmesini sağlamak için, diğer Phantom'lara göre yüzde 250 daha fazla boya harcanıyor ve 10 kat boya altın katmanı, cazibeli bir parıltı için cam ve alüminyum ile birleşiyor.

Özel olarak üretilen Phantomlarda kaputun üstündeki Rolls-Royce rozeti ve baş döndüren ızgaranın da altın kaplanması gibi ince detaylar da atlanmamış. RR rozetini çevreleyen 336 adet elmas, aracı çok daha gösterişli bir hale getiriyor. Aracın dış yüzeyinde bulunan Rolls-Royce’un gelenekselleşen çift şeridi, firmanın rötuş sanatçısı Mark Court tarafından elle çekildi. Ancak ufak bir fark var, bu şeritler de altın kaplama.

Kapıların içine yerleştirilen şemsiyeler, otelin renk temalarına uyması için altın sap ve kaplamaya sahip. Bahsetmiş olduğumuz şemsiyelerin altın iplikleri de elle işlendi.

Rolls-Royce, sipariş edilen 30 Phantom’un bugüne kadar şirketin yapmış olduğu en büyük tek seferli sipariş olduğunu belirtti.

Rolls-Royce Motor Cars'ın tasarım müdürü Giles Taylor, Rolls-Royce rozeti taşıyan her otomobilin, müşterinin zevklerini, isteklerini ve yaşam tarzını ifade etmekle görevli olduğunu söyledi ve ‘’Bu cesur ve teknik açıdan zorlu tasarım aşamalarının tamamı son derece titiz bir şekilde yürütülüyor ve Goodwood'daki Global Center of Excellence'de ter döken her bir birim, kendisini başarı tutkusuyla motive ediyor’’ cümlelerini kurdu.

Sizi bu özel Rolls Royce Phantom'un akıl almaz bazıüretim proseslerinin yer aldığı videoyla baş başa bırakalım. Daha baş döndürücü haberler için Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page