top of page
  • Ahmet YASİN

Codemasters’ın ‘DiRT 4’lük Oyunu


Codemasters, Petter Solberg ve Kris Meeke ile birlikte geliştirilen oyunu Dirt 4’ü duyurdu.

Başarılı oyun yapımcısı Codemasters, eski dünya Rallikros şampiyonu Petter Solberg ve WRC Citroen pilotu olan Kris Meeke tarafından geliştirilen en yeni ralli simülasyonu DiRT 4’ü duyurdu. İkili popüler serinin en son oyunu olan DiRT 4'ü kapsamlı test etti.

DiRT Rally yüksek beğeni almasına rağmen, sıkı olarak simülasyona odaklanması nedeniyle eleştiri almışdı. Bu nedenle Codemasters ekibi, Haziran ayında piyasaya süreceği yeni oyununda sıradan oyuncularla daha fazla etkileşim kurabilmek adına büyük çaba sarf etti.

Bir önceki oyunla aynı simülasyon altyapısını kullanan yeni oyun, zorluk ayarına ve oyun kariyerinizin başlangıcında size bir ralli aracı kullanmayı öğreten Ralli Okulu’na da sahip.

Buzlu Monte Carlo dağları da dahil olmak üzere önceki oyundaki ralli etapları oyunda yerini alırken, Avustralya, ABD ve İspanya etapları yenilikler arasında. Bunun yanında ek olarak, Mistubishi Evo VI gibi tarihi favoriler de historikler kategorisinde yer alacak.

Önceki nesillere göre en büyük güncelleme “Your Stage” modu. Bu modda oyuncular, konum, parkur uzunluğu ve zorluk derecesi seçerek kendi eşsiz etaplarını oluşturmaları sağlanıyor. Oyun motoru milyonlarca farklı etap yapısı arasından size özel yeni bir yarış alanı oluşturuyor.

Bu tasarımları, daha sonra DiRT topluluğunda arkadaşlarınıza meydan okuyup, turnuvalar yapmak için arkadaşlarınız arasında paylaşabiliyorsunuz.

FIA Dünya RalliKros Dünya Şampiyonasının resmi lisansı korunurken, oyuna ek seri olarak yeni pistler de eklendi. Böylece Solberg'in beğendiği ayarlardaki süper araçlar ile yola çıkabiliyorsunuz. Artı, bir off-road pistte yüksek hızlı buggy’leri barındıran, multiplayer için ideal Land Rush denilen bir modu var.

Auto Express ekibi, DiRT 4'ün alfa versiyonunun kontrolörünün arkasına geçmiş ve daha kullanıcı dostu ralli ayarlarının yanı sıra Land Rush modunu da denemiş. Ekip, DiRT Rally'e nazaran DiRT 4’ün daha kolay bir alt yapısı olduğunu, ormana veya seyircilerin içine girmeden etabı daha rahat tamamlayarak etabı bitirebildiklerini söylüyor.

Sert ralli hayranları için simulasyon olarak oynamak için de seçenekler var. Zorluk ayarları oyunu daha fazla insana ulaştırmasına, ralliyi ve rallikrosu daha büyük bir pazara almasını sağlayacak.

Land Rush modu ise, aynı pistte arkadaşlarıyla boy ölçüşmek isteyenlere hoş geldin yanıtı olacak ve belki de DiRT Rallisinde eksik olan şöhreti, daha fazla mücadele ve eğlence sağlayacak. DiRT serisindeki bir sonraki oyun için heyecanlı mısınız? Daha teknolojik haberler için Otokılavuz’u takipte kalın.

Kaynak: www.autoexpress.co.uk

bottom of page