top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Corvette, StationWagon Artık Gerçek!


Uzun süredir beklenen Corvette C7 shooting brake versiyonu gerçek ve muhteşem duruyor.

Corvette’nin shooting brake versiyonuyla karşılaşabileceğimiz, yaklaşık olarak dört sene önce Chevy tarafından bildirilmişti. Hemen hemen herkes endişeli ve merakla bu aracı bekliyordu. Nihayet Chevrolet’in daha performanslı araçlarını üreten Callaway firması, yeni Corvette’yi AeroWagen lakabıyla piyasada yer alacağını duyurdu. Zaten mükemmel bir tasarıma sahip olan bu sporcunun gerçekten de station wagon versiyonuna ihtiyacı var mıydı?

İhtiyacı olmasa bile shooting brake tasarımının bu araca yaradığı kesin.

Corvette C7 Stingray modeliyle piyasaya 2013 yılında çıktı. Callaway üretilen Stingray’i büyük bir özveriyle geliştirmeye başladı. Callaway Shooting Brake üretme hedefini kamuoyuna sunduğunda, çoğu otomobil sever bunun gerçek olamayacağını, olsa da başarılı olamayacağını düşünüyordu. 2016’nın Nisan ayında Callaway genel müdürü Pete Callaway, yeni Corvette AeroWagen’in fotoğraflarını resmi Facebook sayfasından paylaştı. Sonuç: bakmaya doyulamayan iki kapılı bir shooting brake. Resimlerde gördüğünüz otomobil Corvette’nin Z06 kodlu geliştirilmiş yarışçısı. Kırmızının çok yakıştığını da söylemeden geçmeyeyim. İlk izlenimlere bakarak, Callaway bu zor görevin altından başarıyla kalkmış gibi görünüyor.

Callaway aracın tavanının son derece işlevsel olduğunu ve bagaj kapasitesinin ciddi ölçüde arttığını belirtti. Aracın tavanı hafif bir malzeme olan karbonfiber malzeme kullanılarak tek parça halinde üretildi. Üstelik bu tavan kolaylıkla servise gitmeye gerek kalmadan çıkarılabilecek şekilde tasarlandı. Bu keyfi yaşayabilmeniz için hali hazırda bir C7’niz ve yaklaşık 15 bin dolar kadar da paranızın olması gerekiyor.

Araç, California’da bulunan Chuckwalla yarış pistinde video çekimleri için garajdan çıkarıldı. Aracın ayrıntıları ise net olarak açıklanmadı.

Callaway, AeroWagon projesinin bitiş tarihini geçtiğimiz senenin aralık ayı olarak bildirmişti. Tasarım ekibi biraz uyuşuk davranmış gibi görünse de ortaya çıkardıkları ürün onları affedebilmeniz için yeterli oldu. Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page