top of page
  • Atahan TOPKÜL

Yılın En İyi Otomobili Ödülü Finalistleri Açıklandı


Volkswagen grubunun etrafında dönen “kara bulutlara” rağmen, Alman şirketi “Yılın En İyi Otomobili” ödülü için birden fazla aday gösteriyor.

2017 Dünya Otomobil Ödülleri töreni, jüriliğini 75 uluslararası otomotiv muhabirinin yaptığı bir tören ve bu yıl 2017 New York Otomobil Fuarı’nda yapılacak.

2017 Yılının En İyi Otomobili finalistlerinde başı Volkswagen grubunun adayları olan Audi A5/S5 Coupe, Audi Q2, Audi Q5, Skoda Kodiaq ve Volkswagen Tiguan çekiyor. Volkswagen grubunun dışında ise, Fiat / Abarth 124 Spider, Honda Civic, Jaguar F-Pace, Mazda CX-9 ve Toyota C-HR da aday otomobiller arasında.

2017’nin Lüks Otomobili Ödülü için yarışan beş finalist ise şöyle:

Bentley Bentayga

BMW 5 Serisi

Genesis G90

Mercedes-Benz E Serisi

Volvo S90 / V90

Performans Otomobili Kategorisinde yarışan otomobiller:

Aston Martin DB11

Audi R8 Spyder

Honda/Acura NSX

McLaren 570S

Porsche 718 Boxster/Cayman

Ama durun, çevre dostu araç meraklıları için de bir ödül var. 2017 Yılının Yeşil Otomobili finalistleri: Chevrolet Bolt, Honda Clarity, Hyundai Ionic, Tesla Model X ve Toyota Prius Prime.

Türkiye’de bu ödülün LPG taktıranlara verileceği belli olsa da, 2017 Şehir Otomobili ödülünde; BMW i3, Citroen C3, Ford KA+, Smart Cabriolet ve Suzuki Ignis yarışıyor.

Son olarak, 2017 Yılı Araç Dizaynı Ödülü’nün finalistleri ise Audi A5/S5 Coupe, Jaguar F-Pace, Mazda CX-9, Mercedes-Benz S-Serisi Cabriolet ve Toyota CH-R oldu. Otomobil dünyasındaki tüm gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız, Otokılavuz’un mail bültenine abone olabilirsiniz.

bottom of page