top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Yeni Nesil Accent Haftaya Bizlerle!


Hyundai'nin beşinci jenerasyonu olacak olan yeni Accent'i, ilk kez önümüzdeki hafta Kanada'nın Toronto şehrinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.

Toronto'daki fuarı, Cenevre, Şangay, Tokyo ve New York'ta düzenlenenlerden daha önemsiz değil elbette. Ancak otomobil üreticileri araçlarının lansmanlarını Toronto'da yapmaya alışkın değil. Hyundai bu konuda biraz alışılmışın dışına çıkmak istiyor gibi görünüyor. Hyundai'nin Toronto'da yaptığı lansmanın diğer şehirlerdekine oranla daha az ses getirebilme riskini göz önüne aldığına göre firmanın aklında yine alışılmışın dışında bir tanıtım planı olabilir.

Hyundai Kanada'nın kıdemli halkla ilişkiler müdürü Chad Heard, TTAC'ye verdiği bir demeçte "Aracın profesyonellik ve güvence çerçeveleri içinde üretilebilmesi için global merkez tarafından kurulan AR-GE ekibinin özveriyle çalışması sonucu aracı kamuoyuna sunmaya hazır hale geldik. Bu dediğim belki de haftalarca sürdü ve araç nihayet sabahın erken saatlerinde Toronto'ya getirildi." dedi.

Hyundai'nin resmi sitesinden yayınladığı teaser akıllara Elantra'yı getiriyor. Elantra'nın sevilen çizgileri yeni Accent'in de kimliğini oluşturuyor. Basamaklı ön ızgara ve kapı kolunun üstünden kapıyı dalgalandıran çizgi, Accent'in eski kasasından kalma bir huy. Biraz yukarıda bulunan kısa videoyu izlediğinizde Accent'in çok çok büyük bir evrim geçirmediğini tahmin edebilirsiniz.

ABD'de otomobil pazarının satışta %3'lük daralma yaşamasına rağmen, 2016'da Accent satışları rekor seviyelere ulaşmıştı. Accent, ABD'de sınıfında Nissan Versa'dan sonra en çok satılan kompakt otomobil olma ünvanını da elinde bulunduruyor.

Yeni Accent 16 Şubatta Kanada'daki fuarla resmen tanıtılacak. Accent'in sınıfında bulunan diğer otomobillerde yaşanan ortalama %13 daralmaya uğramasına rağmen Hyundai markası Accent'ten %1'lik zararla 2016'yı atlattı. Aynı seneyi en yakın iki rakibinin toplamından daha fazla satış yaparak kapatan firma satışlarda yüz güldürmeyi başardı. Bu verilere rağmen Hyundai, hala 2008'de Kanada'da yakaladığı başarıya ulaşamadı. 2016'daki satışlar, 2008'deki satışların sadece %35'ini oluşturuyor. Hyundai yöneticileri bu düşüşün sebepleri üstünde uzun süredir büyük emek harcıyor. Umarız ki yeni Accent de bu emeğin bir meyvesi olur.

Peki ya hatchback? 6 sene önce Hyundai, 4. nesil Accent'i piyasaya sedan modeliyle tanıtmıştı. Kısa süre sonra Hyundai, Montreal'de Accent'in hatchback versiyonunu açıklamıştı. Chad Heard, 5. nesil Accent'in hatchback versiyonu için net bir tarih vermedi ancak "5 kapılı olacak." sözüyle bir hatchback belki de bir stationwagon modelinin gelebileceğinin müjdesini verdi. Yeni Accent'ten ilk siz haberdar olmak istiyerseniz Otokılavuz'un mail bültenine abone olabilirsiniz.

bottom of page