top of page
  • Atahan TOPKÜL

Hyundaı Elantra GT Sport: Nürburgring Yarışçısı Hatchback


Hyundai’ nin VW Golf ve Honda Civic’e cevabı 1.6 L turboşarjlı motor ve 6 ileri vitesli bir canavarla oldu.

Hyundai ve Kia nihayet otomobil meraklılarına göre otomobiller üretmeye başlıyor. Bunların en yenisi, ilk kez geçtiğimiz günlerde Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Elantra GT Sport Hatchback oldu. Bu beklediğimiz mükemmel hatchback olmayabilir ancak Mazda3, Honda Civic Sport ve Volkswagen Golf'e gayet güzel bir alternatif.

Geçen yıl tanıtılan Elantra Sedan gibi Elantra GT Sport’ un 201 beygir güç ve 265 Nm tork üreten 1.6 litre turbolu dört silindirli motoru var. GT Sport’un 6 ileri düz ve 7 ileri triptronik olmak üzere iki adet şanzuman seçeneği var. Elantra GT’nin baz modelinde ise 162 beygirlik 2 litrelik dört silindirli motor tork konvertörlü 6 ileri otomatik veya düz vites seçeneği ile sunuluyor.

Hem baz model GT hem de GT Sport, Nürburgring pistinde geliştirildi ki Hyundai, bunun araçlara mükemmel bir sürüş/yol tutuşu dengesi verdiğini belirtiyor. Ek olarak, GT Sport arka tarafta, baz modeldeki yarı bağımsız torsiyon süspansiyon yerine, gelişmiş çok kollu bağımsız bir süspansiyon sistemi sunuyor.

Aracın iç mekanı içinse Hyundai, Elantra GT'nin piyasadaki tüm kompakt hatchbacklerden daha ferah olduğunu iddia ediyor. Otomobilin Hyundai’nin en son ve en gelişmiş emniyet ve bilgi-eğlence özellikleriyle donatılacağını da belirtiyorlar. Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak bulunuyor. Buna ek olarak, evinizde Amazon Alexa var ise, Elantra GT'yi sesli komutla uzaktan başlatabilirsiniz. Bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi değil mi!

Hyundai’nin ABD Üretim Müdürü Scott Margason, Elantra GT Sport’u “gerçek bir ateşli hatch” olarak nitelendirdi ve “ancak bunlardan birine binene dek kesin konuşmayacağız.” dedi. Özellikler göz önüne alındığında Elantra GT Sport; 220 beygirlik VW Golf GTI veya 252 beygirlik Ford Focus ST seviyesinde pek görünmüyor. Ama baz Golf, Mazda3 S ve Honda Civic Sport’ un katıldığı bu zorlu hatchback yarışmasında rakiplerine iyi bir gözdağı veriyor. Koreli kardeşler, Kia ve Hyundai'den gelen bu haberler, gelecek için umut verici yönde. Daha eğlenceli otomobillere binmek dileğiyle. En yeni otomobillerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız, Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page