top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Ezberbozan Lüks. Maybach G 650 Landaulet.


Maybach markasının adı geçtiğinde hemen hemen her otomobil sever şöyle bir durur. 2002'de Maybach'ın 57 ve 62 modellerinin hedefi Rolls-Royce'un koltuğuydu. Bu modeller 2012'de üretimden kalktı. 3 yıl kadar sessiz kalan firma 2015 senesinde suskunluğunu bozarak yepyeni bir adım atmıştı. Firma, şu an sokaklarda gezen her 10 S Serisi'nden birinin Maybach rozeti taşıdığını belirtiyor. Maybach'ın S Serisi Sedan ve S 650 Cabriolet modellerinin yanına şimdi bir yenisi daha ekleniyor: G 650 Landaulet.

Almanlar bu denli bir canavarı en son Polonya'yı işgal ederken kullanıyordu. Görmüş olduğunuz G 650 Landaulet tıpkı bir tank edasıyla sokaklarda dolaşmaya başlayacak. Mercedes aşağı yukarı 3 yıl önce üstü açık G-Wagen modelini usulca sonlandırdı. AMG 6x6 Mercedes'in başyapıtı olarak görülmesine rağmen, kaputun altında sadece Twin-Turbo V8 motor bulunuyordu. Kaputun altına 4 silindir daha sığdırılabilirdi. Bu nedenle insanlar, elektrikli bir Twin-Turbo V12 motora ve daha uzun dingil açıklığına sahip olan G 650 talep etti. Beklenileni gerçekleştiren Maybach, açıkçası ileriye dönük mantıklı bir hamle yaptı.

Dingil mesafesinin 58 cm artırıldığı ve şimdiye kadarki en kaliteli deri döşemenin kullanıldığı Landaulet, daha önce yaşanmamış seyahat keyfi sunmayı vaat ediyor. Isıtmalı ve masajlı koltuklar arazide bile yolcuların konforunu en üst seviyede tutmak üzere tasarlanmış. Fantastik bir düşünce olsa da, ilerleyen zamanlarda G ve S Serilerinde ön ve arka koltuklar elektrikli cam sistemiyle istenildiğinde opak istenildiğinde şeffaf hale getirilebilir.

Isıtmalı-soğutmalı bardak tutucuları, süslü koltuklar, birinci sınıf ses sistemi, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve açılabilir tavan özellikleri sayesinde özellikle arka koltuklarda oturanlar son derece eğlenceli yolculuklar yapabilecek. Ön koltukların üstünde açılır tavan bulunmadığı için sürücü doğayla iç içe olma zevkini arkadakilere oranla daha az yaşayacak gibi görünüyor. Yanlara ve arkaya takılan basamaklar da aracın güçlü durmasını sağlıyor.

630 beygirgücüne ve 1000 Nm tork değerlerine sahip olan G65 Landualet, her G Serisi'nde olduğu gibi üç kilitleme diferansiyeline sahip.Son olarak Landaulet'in yükseltilmiş aksı sayesinde yerden yüksekliği 45 cm olarak tasarlanmış.

Sadece 99 adet üretilecek olan araç sonbaharda Graz şehrinde fabrikadan çıkmaya başlayacak. Mercedes'in Landaulet için G63 AMG 6x6'nın 500.000$'lık fiyatından daha yüksek bir fiyat isteyeceğine garanti gözüyle bakılıyor.

bottom of page