top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Accent Artık Çok Daha Yakışıklı


Hyundai Accent, Kore'nin ürettiği en hesaplı otomobillerden birisi olarak bilinir, ama artık kesinlikle eskisi kadar ucuz ve basit değil.

Beşinci nesil Accent, Toronto Otomobil Fuar'ında geniş kapsamlı bir lansman yaparak kendi sınıfında yeni bir dönemi başlattı. Çok daha profesyonel bir görünüme sahip olan araç, kendi segmentinin üstündeki araçlarla yan yana koyulduğunda bile sırıtmayacak cinsten.

Son derece popüler bir küçük aile arabası olan Accent, daha gelişmiş ve yüksek mukavemetli çelik şasiyle tamamen yeniden tasarlandı. Sonuç: Gereksiz ağırlıklardan arındırılarak sürüş dinamizminin arttırıldığı, yolda giderken içinde sesin daha az olduğu ve en önemlisi kaza anında darbelerin daha iyi absorbe edildiği yüksek teknoloji şasi. Süspansiyonlar ise sürüş konforunu arttırabilmek için baştan aşağı yeniden tasarlandı. Ayrıca Hyundai, direksiyonun önceki nesil Accent'tekine göre belirgin şekilde yumuşatıldığını bildirdi.

5. Nesilde güç aktarma organlarında büyük bir değişikliğe gidilmedi. 1.6 litrelik dört silindirik motor 132 beygir gücü ve 161 Nm tork üretebiliyor.

Şanzımanlar şimdiki gibi 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik seçenekleriyle satışa sunulacak. Aracın vites kutusu verimi arttırılacak şekilde tasarlandı. Hyundai, 5. Nesil Accent'te, Sport Mode özelliğini eklemeyi tercih etti. Ayrıca firma yakıt ekonomisinin %7 oranında arttırıldığını belirtti.

Yeni Accent'te bagaj kapasitesi de önemli ölçüde arttırıldı. Bagaj yüksekliği aynı olsa da eskisine göre uzunlamasına boyutu arttırıldı. 2018'de satılacak olan Accent'in bagaj kapasitesi 660 litre.

Accent kabinde eskisine oranla daha geniş ve sofistike bir atmosfer sunuyor. Geri görüş kamerası ve beş inçlik dokunmatik ekranın standart donanım olması aracın rakiplerinden bir adım daha önde olmasını sağlıyor. Yedi inçlik ekran ve ısıtmalı koltuklar opsiyonel olarak sunulacak. Aracın en ilginç özelliklerinden birisi de, koltuğun sertliğinin ayarlanabilir olması.

Accent ayrıca otomatik acil frenleme, anahtarsız giriş ve start-stop gibi özelliklere de sahip olacak. Eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto gibi uygulamalarla genişletilecek.

2018 Hyundai Accent, 2017 yılının sonuna doğru sedan modeliyle bayilerde yerini alacak. 2018 yılının ilk zamanlarında da sedan modelini hatchback takip edecek. Fiyatlar hakkında henüz net bir bilgi edinemesek de, Hyundai bu araç için "Bu özelliklere sahip uygun fiyatlı başka bir araç olmayacağını belirtti.

bottom of page