top of page
  • Atahan TOPKÜL

2018 Subaru Crosstek: Daha İyi Bir Off-Road İçin...


Cenevre Otomobil Fuar'ında dünya prömiyeri yapılan Subaru Crosstrek, yenilenmiş görüntüsü ve Off-road'un tozunu attıracak özellikleriyle piyasaya sağlam bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Yepyeni bir platform üzerine kurulu olan Crosstrek, 2012'de piyasaya sunulmasından bu yana ilk kez yeniden tasarlandı. Subaru'nun açıklamasına göre, Crosstek'e daha iyi ve daha stabil sürüş dinamikleri vermek için yeni platformun, daha önce hiç olmadığı kadar sağlam, hafif ve güçlü üretildiği belirtiliyor. Böylece crossover çok daha sessiz, güvenli ve verimli.

Crosstrek, 220 mm yerden yüksekliğe ve simetrik sürekli dört çeker sistemi ile birlikte, zorlu koşullarda arabayı yola adapte etmeyi sağlayan yeni sürüş modu "X-Mode" a da sahip. Bu özellikler Crosstrek'i her türlü yolda SUV kabiliyetlerini kullanan bir crossover yapıyor.

Daha da önemlisi, 2.0 litrelik Boxer motoru biraz daha güçlü ve verimli olacak şekilde revize edildi. CVT, daha duyarlı olmaya ve daha doğal hissetmek için yeniden planlandı. Yeni boxer motor, 154 beygir gücü ve yaklaşık 200 N-m tork üretiyor.

Crosstrek çarpıcı bir şekilde farklı görünmese de, Subaru'nun şu anda imza attığı "şahin gözü" farlara sahip. Aynı platform üzerinde kurulu olan Impreza gibi Subaru'nun serisinde bulunan diğer otomobillerde görülen daha geniş, daha dik bir ızgara yer alıyor. Bu yüzden görünüş biraz daha aerodinamik. Crosstrek'e, eskisinden daha az garip, daha sağlam bir görünüm kazandırdığını söyleyebiliriz.

 

Aracın iç kısmında Subaru, Crosstrek'le ilgili yaygın şikayetlerin birine değindi ve daha iyi malzemelerle daha hissel bir kabin üretti. Konsolun merkezine hakim olan 20 cm' lik dokunmatik ekran, yeni bir direksiyon ve döşemelerde kullanılan kontrast turuncu dikiş iç mekana ayrı bir hava katıyor.

Crosstrek' te bulunan sürücü destekli EyeSight paketi, standart olarak sunulacak. Bu paket, çarpışma öncesi frenleme, uyarlanabilir cruise kontrol ile şeritte kalma yardımı da içeriyor. Otomatik yüksek kirişler, uyarlanabilir farlar ve arka araç tespiti, şerit değiştirme yardımı ve kör nokta izleme de bulunmakta.

Her ne kadar Subaru Türkiye' nin internet sitesine erişim olmasa da(!) Crosstrek' in başlangıç fiyatını ve ne zaman ülkemizde satışa sunulacağını öğrenmek için Otokılavuz'u takipte kalın...

bottom of page